Primarul liberal al orașului Iași, Mihai Chirica, a fost pus sub acuzare într-un dosar DIICOT, pentru nesesizarea unei infracțiuni deși știa de comiterea acesteia, au precizat surse din anchetă pentru ReporterIS.

La dosar există stenograma unei ședinte de Consiliu Local în care Răzvan Timofciuc (USR-PLUS) cere rezilierea contractului cu Asimionesei (Global Impex) din cauza schimbării obiectului asocierii. Dezvăluirea fusese făcută inițial de ReporterIS. 

Răspunsul primarului liberal Mihai Chirica - fost PSD - a fost că nu se ia după toți cârcotașii și că el susține investitorii.

Investitorii, respectiv familia Asimionesei, au construit un bloc pe un teren primit gratis de la Primarie si au vândut apartamente de un milion de euro.

Aceste ilegalități au permis familiei Asimionesei, care dețin cotidianul BZI, să obțină venituri rapide de peste 1 milion de euro, oferind, la schimb, primarului Mihai Chirica și echipei sale de conducere protecție mediatică și sprijin propagandistic.

Audierile persoanelor implicate au avut loc luni, până târziu în noapte. Totodată, au fost făcute mai multe percheziții, inclusiv la Primăria Iași. Primarul Mihai Chirica a susținut că reprezentanții DIICOT au ridicat de la sediul Primăriei o serie de documente necesare finalizării unui dosar deschis ca urmare a unei sesizări făcute de municipalitate la începutul anului.

Surse judiciare au precizat pentru Europa Liberă că Mihai Chirica are calitatea de inculpat în acest dosar, după ce a fost audiat la DIICOT în cursul zilei de ieri. El este acuzat de omisiunea sesizării, infracțiuni pentru care Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau amendă.