Parchetul General a confirmat oficial că Mircea Drăghici, propus pentru funcția de ministru al Transporturilor, este cercetat penal, după dezvăluirile din Newsweek despre felul în care a cheltuit banii primiți de partid drept subvenție de la stat.

"Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează cercetări în legătură cu persoana care face obiectul solicitării dumneavoastră”, este răspunsul oferit de Parchetul General pentru redacția Newsweek România, după ce publicația a prezentat o serie de dezvăluiri care arată felul în care Mircea Drăghici și soția sa au beneficiat de banii partidului proveniți din subvențiile primite de la stat.

În urmă cu câteva săptămâni, Newsweek România a arătat că  din postura de trezorier al PSD, Mircea Drăghici gestionează banii partidului. Numai din subvenția de la stat, PSD a încasat peste 83 milioane de lei din 2017 până în prezent. O parte din acești bani publici, necesari – în principiu – activităților cotidiene, organizatorice ale unui partid, câteva milioane s-au dus în stângisme „de caviar”: bolizi de lux precum Mercedes V Class, Mercedes GLE Coupe 350 D și Mercedes GLK 250.