Procurorii DIICOT și ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat luni 24 de percheziții domiciliare în Iași și București, într-un caz de înșelăciune cu un teren ce aparține Primăriei Iași.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat un număr de 24 de percheziții domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participație improprie la infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual, instigare la infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual, abuz în serviciu și omisiunea sesizării, anunță DIICOT.

Primăria Iași a fost și ea vizată.

"Vor să ridice niște documente pe care noi le-am trimis spre informare Parchetului referitor la un contract de asociere în participațiune din 2005. Au venit să își ia documentele. Mai există în momentul de față un pachet de documente trimise la ei. Probabil că bănuiți despre ce zonă vorbim. Noi am sesizat instituțiile statului și cred că am făcut bine", a declarat primarul Mihai Chirica (PNL).

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2016, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat în vederea obținerii, în mod fraudulos, a unui teren din patrimoniul unei instituții publice, pe care au construit o clădire, prejudiciul estimat fiind de aproximativ două milioane de lei.

De asemenea, a rezultat faptul că activitatea infracțională a fost posibilă prin acordarea sprijinului de specialitate de către avocați, notari și funcționari publici din cadrul unei instituții publice.

La sediile DIICOT și BCCO Iași, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 23 persoane.