Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) susține că raportul MCV privind starea sistemului judiciar din România este similar cu poziția exprimată în mod constant de Ministerul Public.

"Conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a luat act de concluziile și recomandările cuprinse în Raportul MCV, făcut public în cursul zilei de astăzi, 13 noiembrie 2018. În acest sens, se constată că punctul de vedere formulat de Comisia Europeană în chestiuni fundamentale precum independența justiției, cariera magistraților, modificările aduse Codului penal și Codului de procedură penală este similar cu poziția exprimată în mod constant de Ministerul Public", transmite Ministerul Public într-un comunicat de presă.

Procurorul general, Augustin Lazăr, transmite din nou că Ministerul Public este disponibil să contribuie la îndeplinirea recomandărilor MCV.

"Având în vedere îngrijorările reținute de Comisia Europeană în legătură cu regresul înregistrat de România în ceea ce privește sistemul judiciar, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, reafirmă disponibilitatea Ministerului Public de a contribui, în limita atribuțiilor specifice, la îndeplinirea recomandărilor prevăzute în Raportul MCV", se mai arată în sursa citată.