Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis luni să amâne pentru luna ianuarie 25 de dosare aflate pe rolul completurilor de 5 judecători.

Printre cei care vor fi judecați în luna ianuarie se află liderul PSD, Liviu Dragnea, fostul premier Victor Ponta, secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, Cristian Rizea, Viorel Hrebenciuc, Tudor Chiuariu, dar și Sebastian Ghiță.

Judecătorii completului de 5 au declarat că vor acorda un termen administrativ pentru data de 14 ianuarie, având în vedere decizia Curții de Apel București prin care s-a dispus suspendarea tragerii la sorți a noilor completuri de 5, scrie Agerpres.

Decizia de amânare a cauzelor a fost luată după ce Colegiul de conducere al ICCJ a hotărât ca toate completurile de 5 judecători care vor intra în ședințele de judecată programate în decembrie să amâne toate cauzele pentru luna ianuarie.

CCR spunea pe 29 noiembrie că obligația de a identifica soluțiile, la nivel de principiu, cu privire la legala compunere a completurilor de judecată și de a asigura punerea lor în aplicare revine Secției pentru judecători a CSM.