Radu Mazăre a fost prins de autorități miercuri în Madagascar, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Fostul primar al Constantei a fugit din Romania, unde se afla sub control judiciar, pe 30 decembrie 2017, și a ajuns în Madagascar.

UPDATE Ministerul Justiției anunță că a primit miercuri, la ora 17:34, o informare de la Biroul Interpol prin care se confirmă că Radu Mzăre a fost arestat provizoriu, în Madagascar.

"Conform Legii 302/2004 privind cooperarea judiciară în materie penală, Ministerul Justiției demarează procedurile legale în vederea extrădării, în baza atribuțiilor care îi revin, numai după primirea de la instanța competentă a încheierii prin care se constată că sunt îndeplinite condițiile de extrădare.Așteptăm documentele de la instanța de judecată", se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Ministerului Justiției.

+++

UPDATE "Autoritățile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, faptul că un cetățean român, urmărit internațional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile", transmite IGPR printr-un comunicat de presă.

+++

Urmează acum ca autoritățile române să discute cu cele din Madagascar detaliile unei eventuale extrădări, mai precizează sursa citată.

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost condamnat vineri la 9 ani și 10 luni de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu, în dosarul Polaris, transmite Agerpres. Decizia nu este definitivă.

Astfel, edilul a fost condamnat la câte 3 ani și 6 luni de închisoare pentru două fapte de luare de mită și la 5 ani și 6 luni de închisoare pentru o altă faptă de luare de mită. El a mai fost condamnat la 5 ani de detenție pentru abuz în serviciu și la un an de închisoare pentru conflict de interese în formă continuată.

Acesta mai are o condamnare definitivă la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor de plaje, dar a părăsit teritoriul României în decembrie 2017, anunțând că cere azil politic în Madagascar.