Șapte membri ai CSM cer președintelui Consiliului sesizarea CCR privind un posibil conflict juridic între Viorica Dăncilă și autoritatea judecătorească.

"Subsemnații, membri aleși ai Consiliului Superior al Magistraturii, solicităm de urgență sesizarea Curții Constituționale a României cu soluționarea conflictului juridic de natură constituțională între prim-ministrul României, doamna Dăncilă Viorica Vasilica, pe de-o parte, și autoritatea judecătorească prin Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul Public și Consiliul Superior al Magistraturii, pe de altă parte", cei șapte membri, după ce Newsweek a publicat o înregistrare audio în care premierul spune că miza rămânerii la guvernare o reprezintă menținerea Secției speciale de anchetare a magistraților și dosarele.

Într-un discurs adresat parlamentarilor PSD, premierul Viorica Dăncilă a spus că miza moțiunii de cenzură este foarte mare: "Miza nu este neapărat un post de prim-ministru. Mizele sunt mult mai mari. Mizele sunt legate de dosare, de secția specială, de numirea procurorilor. Sper că nu vreți să ne întoarcem… și mulți din această sală știu la ce m-am referit. De fapt, asta este miza. Nu vă imaginați că au ca și miză ocupare unor posturi de miniștri pentru care nu au nici un program. Ce să pună în loc? Ce să facă?"