Judecătoria Focșani a condamnat șapte membri PSD din Vrancea pentru fraudă la Referendumul din 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

La acea vreme, cei 7 reprezentau PSD Vrancea în secțiile din comunele Suraia și Tulnici, unde au fost semnalate nenumărate fraude electorale. La Suraia au apărut dovezi, în timpul zilei de votare, că mai multe persoane aveau deja semnate listele pe care ar fi trebuit să se înregistreze după vot, potrivit realitateadevrancea.net.

De altfel, fostul președinte al secției din Suraia a fost deja condamnat definitiv și a executat sentința în Italia. De asemenea, unul dintre pesediștii de vază, liderul organizației de tineret a PSD, angajat al Consiliului Județean Vrancea, în calitate de reprezentant al PSD (președinte de secție) în secția din Lepșa – Tulnici – acolo unde s-a înregistrat scorul neverosimil de 250 la sută prezență la vot, a fost și el condamnat la un an de închisoare, interdicția de a alege și de a fi ales precum și prestarea de muncă în folosul comunității la Adăpostul de Câini sau la adăposturile de noapte din Focșani.

Dosarul este disjuns din dosarul de fraudă la Referendum al fostului președinte al PSD, Liviu Dragnea, aflat în închisoare.

Șentințele nu sunt definitive, iar ele pot fi atacate cu drept de apel.