Tarcea acuză presiuni din partea unei asociații care susține că șefa ICCJ este o obișnuită a caselor conspirative ale serviciilor secrete. Atacul apare în condițiile în care urmează sentințe în dosare importante, inclusiv cel al lui Liviu Dragnea.

Cristina Tarcea va sesiza Consiliul Suprem de Apărare a Țării și Consiliul Superior al Magistraturii după ce a fost acuzată de o asociație că este o apropiată a serviciilor secrete și o obișnuită a caselor conspirative, relatează Digi24.

Șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție acuză presiuni în contextul în care la cea mai înaltă instanță din România urmează soluții în dosare grele.

„Am intrat și eu în posesia unei sesizări prin care dumneavoastră sunteți invitați să mă întrebați dacă am încălcat sau nu dispozițiile articolului 5 și articolului 7 din Legea 303/2004 și sunteți sesizați de faptul că este de notorietate în lumea magistraților că sunt o frecventă vizitatoare a caselor de protocol. Nu știu ce veți face, dacă o veți pune pe ordinea de zi, nu știu dacă veți da curs acestei cereri, care în condiții normale ar trebui ignorată. Dar tocmai pentru că nu trăim într-o societate normală, tocmai pentru că asistăm la o manipulare îngrozitoare, generală, care nu are drept scop decât periclitarea, în cele din urmă, a actului de justiție, vreau să vă informez cu privire la faptul că voi sesiza personal, în cursul zilei de astăzi, Consiliul Superior de Apărare a Țării și, de asemenea, voi sesiza Inspecția Judiciară. Cred că este momentul să terminăm cu aceste afirmații defăimătoare, lipsite de orice suport legal, iar cei care le fac să suporte consecințele”, a spus Cristina Tarcea, citată de Agerpres.

Afirmațiile au fost făcute în ședința de joi a Consiliului Superior al Magistraturii, iar Cristina Tarcea a mai spus că trăim într-o societate caracterizată prin paranoia generală.

„Eu am subliniat faptul că, într-o societate normală, cine face o afirmație trebuie să o demonstreze. Dar noi nu suntem într-o societate normală, suntem într-o societate caracterizată printr-o paranoia generală, suntem într-o societate în care orice slăbiciune, reală sau nereală, se speculează pentru a se aduce umbre asupra actului de justiție. (...) Puțin îmi pasă de imaginea mea, dar îmi pasă de imaginea mea atunci când această imagine se răsfrânge asupra imaginii Înaltei Curți și asupra imaginii judecătorilor care trebuie să pronunțe în această perioadă niște soluții și grele”, a mai spus șefa ICCJ.

Cristina Tarcea a mai afirmat că este revoltată și că nu a fost în case conspirative și nu a avut relații decât instituționale cu alte autorități.

"Vă spun că nu am fost în casele de protocol și că toate relațiile Înaltei Curți cu orice fel de instituții au fost pur interinstituționale și pur în limita dispozițiilor legale", a declarat Tarcea.

Unul dintre cele mai importante dosare în care se așteaptă o primă sentință este cel al președintelui PSD, Liviu Dragnea, iar pronunțarea ar putea veni pe 21 iunie, săptămâna viitoare.