• Cu un pic de ajutor de la Tăriceanu?
  • Să considerăm nul votul în cazul arestării domnului Vosganian?

12 februarie: "victorie a democrației", după cum și-a autointitulat Varujan Vosganian scăparea de arest: din 168 de senatori, au votat 132, dintre care 71 împotrivă și 56 pentru. Procedură în acord cu Constituția, însă nu și în acord cu logica președintelui Senatului, Tăriceanu, aplicată în cazul Șova.

25 martie: o nouă "victorie a democrației", dar invers: Șova scapă de arest pe logica Tăriceanu, contrară însă Constituției: 51 de voturi exprimate, 79 de opțiuni "pentru" și 67 "contra", cinci voturi - anulate. Cum scapă? Numărul total al senatorilor devine referință, și nu cel al prezenților, cum spune Constituția.

Scrisoare deschisă către dl Călin Popescu-Tăriceanu:

Domnule Tăriceanu, ca președinte al Senatului,

Nu ați consemnat nici un fel de "încuviințare" în cazul supunerii la vot a arestării senatorului Șova, nefiind întrunit, spuneți dvs., jumătate plus unu din numărul total al membrilor camerei.

Să considerăm nul votul în cazul arestării domnului Vosganian?

Îl invitați, vă rugăm, încă o dată, în fața dvs., să mai voteze o dată senatorii?

Sau respectați Constituția?

Am dori, totuși, să îl mai vedem plângând o dată pe dl senator Vosganian.

PS:  Textul nu își propune o abordare juridică, ci doar surprinde absurdul din Parlamentul României, unde Constituția este jucată de degete, cu efect de bulversare a valorilor, a multor valori (de la onestitate, la corectitudine politică, la curaj sau valori religioase), într-un spectacol grotesc.

No comment - scene din Parlamentul României, anul de grație 2015

 

sursa pentru clipurile video: b1Tv, stiripesurse.ro, via youtube.com