Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, referitor la anunțul procurorului general, Augustin Lazăr, că își va depune candidatura pentru un nou mandat, că "fiecare are o părere bună despre sine și dânsul e îndreptățit la aceeași atitudine".

UPDATE

"Aici nu ar trebui să discutăm despre sentimente. Aici discutăm despre capacitatea de a conduce eficient o instituție și nimeni nu ar trebui să pună mai presus sentimentele lui de respectarea legii, respectarea unei proceduri legale în curs și interesul de a avea la conducerea instituțiilor statului român oameni care cunosc profesional despre ce e vorba și care sunt experimentați, care trebuie să producă eficiență în activitatea managerială”, a replicat Augustin Lazăr.

***

"Fiecare are o părere bună despre sine și dânsul e îndreptățit la aceeași atitudine. Orice procuror care îndeplinește condițiile legii are dreptul să se înscrie. Eu voi fi în comisia de selecție, care face propunerea către CSM și mai departe către președinte, mă voi exprima acolo, nu acum”, a spus Tudorel Toader, scrie News.ro.

Întrebat ce îl recomandă pe Augustin Lazăr pentru un nou mandat, Tudorel Toader a afirmat: "Întrebați-l pe dânsul! Nu-mi cereți mie să exprim poziția înainte de interviu”.

În legătură cu o imagine pe care a postat-o pe Facebook după ce Augustin Lazăr și-a anunțat candidatura și care înfățișa un apus, ministrul a afirmat: "Nicio asemănare nu este tot timpul întâmplătoare".