Ministerul Justiției urmează să reia procedura de selecție a candidaților pentru funcția de procuror general al României, a confirmat, miercuri, pentru Agerpres, ministrul Tudorel Toader.

UPDATE

Pe site-ul Ministerului Justiției a fost publicat anunțul de reluare a procedurii. Candidații pot depune cereri de înscriere, până la data de 25 aprilie 2019 (inclusiv), ora 17:30. 

(Detalii, aici)

+++

Daniel Horodniceanu a comentat pentru HotNews.ro decizia ministrului Justiției: "Problema este că nu avem un profil clar de candidat și dacă am fi avut am fi știut cu toții la ce se aștepta ministrul. Este cert că niciunul dintre candidați nu i-a satisfăcut exigențele ministrului, dar era mult mai simplu pentru noi dacă am fi cunoscut exigențele. Pentru ca procedura să poată fi contestabilă, ar fi trebuit ca noi să știm care este profilul candidatului, iar acesta nu a existat. Eu am mers la concurs pentru că am considerat eu că mă calific, conform cerințelor minimale care erau acolo - vechime și experiența managerială".

+++

Decizia a fost luată după ce comisia condusă de Tudorel Toader i-a respins pe cei patru procurori care și-au depus candidatura - Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea și Daniel Horodniceanu, mai spune sursa citată.

Încă de la începutul procedurii au existat unele probleme.

Astfel, trei candidați, Daniel Horodniceanu, Gabriela Scutea și Marian Drilea, au depus la Ministerul Justiției dosare incomplete, însă au primit termen câteva zile să aducă documentele care lipseau.