Tribunalul București a respins marți cererea de redeschidere a Dosarului 10 August. Decizia e definitivă.

DIICOT a cerut redeschiderea anchetei, după ce, pe 15 iulie 2020, procurorii DIICOT au clasat parțial dosarul 10 august.

Prin această decizie definitivă a Tribunalului București, scapă de urmărirea penală colonelul Sebastian Cucoș, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române, maiorul Laurențiu Cazan, fost director general al Direcției Generale de Jandarmi București, colonelul Cătălin Sindile, fost șef al Jandarmeriei Române și comisarul șef de poliție Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne.

Procurorul Doru Stoica a dispus clasarea dosarului, dar fostul procuror șef al DIICOT Georgiana Hossu a infirmat ordonanța de clasare și a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foștilor șefi din Jandarmerie.

DIICOT a cerut ca aceștia să fie cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, participație improprie la purtare abuzivă, participație improprie la fals intelectual, participație improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participație improprie la purtare abuzivă.