Anca Jurma a trimis o scrisoare secției speciale pentru procurori din cadrul CSM prin care spune că nu mai vrea un nou mandat interimar la șefia DNA, a anunțat ministrul Justiției, Tudorel Toader.

CSM urma să discute în ședința de luni prelungirea mandatului interimar al Ancăi Jurma la șefia DNA pentru încă 6 luni. 

Prezent la ședință, ministrul Justiției a anunțat că Anca Jurma nu își mai dorește un nou mandat interimar la șefia DNA.

"În timpul ședinței, la secție s-a primit o declarație din partea doamnei Jurma prin care renunță la consimțământul prealabil acordat (refuză prelungirea mandatului de interimar la șefia DNA - n.r.). În cazul acesta, secția nu avea decât să ia act de voința dânsei - de retragere a acordului și vom vedea ce va decide secția la o ședință următoare", a declarat Tudorel Toader, la ieșirea de la CSM.

Mandatul acesteia ar urma să expire miercuri, iar președintele Klaus Iohannis a refuzat să o nominalizeze pa Adina Florea la șefia Direcției.  

+++

Pe 9 iulie, procurorul general Augustin Lazăr a emis ordinul prin care Anca Jurma a fost delegată în funcția de procuror-șef al DNA, după revocarea din funcție a Laurei Codruța Koveși.