Ministrul Justiției își va încheia mai devreme deplasarea la Tokyo după ce preierul Viorica Dăncilă i-a cerut să revină mai repede în țară pe fondul scandalului dintre politicieni, Antena 3 și RTV pe deo o parte și DNA de cealaltă parte.

„Joi voi participa la ședința de Guvern”, a transmis, pentru agenția de presă Mediafax, ministrul Justiției, în condițiile în care conferința de la Tokyo este programată să se încheie pe 17 februarie.

Tudorel Toader a mai preciat că nu există la Ministerul Justiției nicio invitație primită de la Palatul Cotroceni, în contextul în care în spațiul public au apărut informații potrivit cărora președintele Klaus Iohannis ar fi dorit o întrevedere cu ministrul.

Luni, Tudorel Toader a afirmat că nu mai este necesară o investigație a Inspecției Judiciare în scandalul dintre Antena 3 (controlată de Dan Voiculescu), RTV (controlată de Sebastian Ghiță) și DNA, acuzată că i-ar fi cerut fostului deputat Vlad Cosma să depună probe împotriva lui Ghiță în anumite condiții.

Ministrul Toader a declarat că nu are rost să sesizeze Inspecția Judiciară, „pentru că, dacă am sesiza, mi-ar prelungi cu mult, ar trebui să așteptăm rezultatele”.

„Dacă lucrurile stau așa este foarte bine ca românii să cunoască adevărata față a modului în care uneori se face activitatea de urmărire penală. Ca românii să vadă modul în care se respectă sau ceea ce Constituția spune, prezumția de nevinovăție”, a afirmat Tudorel Toader.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, luni, că îi va cere ministrului Justiției, Tudorel Toader, să se întoarcă mai repede în țară, pentru a se lămuri informațiile recent apărute în spațiul public legate de DNA.