Viorel Hrebenciuc, eliberat din închisoare după ce a executat doar 10 luni dintr-o pedeapsă de 3 ani. Și Mohammad Munaf, complicele lui Hayssam la răpirea jurnaliștilor în Irak, a fost eliberat mai devreme din închisoare.

Tribunalul Ilfov a dispus miercuri eliberarea condiționată din închisoare a fostului deputat PSD Viorel Hrebenciuc, după ce acesta a executat la Penitenciarul Jilava doar 10 luni din pedeapsa de 3 ani închisoare, primită în septembrie 2021 în dosarul Giga TV.

Inițial, Hrebenciuc primise o decizie nefavorabilă la Judecătoria Sectorului 4, însă Tribunalul Ilfov a dispus eliberarea lui mai devreme din penitenciar.

Potrivit Agerpres, cei doi judecători din completul de la Tribunalul Ilfov au avut opinii divergente cu privire la cazul lui Hrebenciuc, astfel încât în complet a intrat un al treilea magistrat, care a înclinat balanța în favoarea eliberării fostului deputat.

Pentru a îndeplini condițiile eliberării condiționate, Viorel Hrebenciuc a deschis un proces la Curtea de Apel București și a obținut contopirea pedepselor primite în dosarele Giga TV (3 ani) și cel privind retrocedările ilegale de păduri (2 ani), astfel încât la cele 8 luni executate în primul dosar s-au adăugat alte 10 luni din al doilea dosar.

Pe 14 septembrie 2021, fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost condamnat definitiv la 3 ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV.

În același dosar, fostul primar al municipiului Piatra Neamț Gheorghe Ștefan a primit 4 ani și 6 luni închisoare cu executare, fosta șefă a Consiliului Național al Audiovizualului Laura Georgescu a fost condamnată la 4 ani și 4 luni închisoare cu executare, iar Narcisa Iorga, fost membru CNA, a primit 3 ani închisoare cu suspendare.

Aceeași manevră a fost făcută și de Mohammad Munaf.

Tribunalul Ilfov a decis miercuri eliberarea condiționată din închisoare a lui Mohammad Munaf, care executa o condamnare de 10 ani pentru terorism în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak.

Inițial, Judecătoria Sectorului 4 i-a respins lui Munaf cererea de eliberare condiționată, însă el a făcut contestație, admisă miercuri de Tribunalul Ilfov.

În 2008, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Mohammad Munaf la 10 ani de închisoare pentru participare la răpirea jurnaliștilor Ovidiu Ohanesian, Sorin Mișcoci și Marie-Jeanne Ion.

El ar fi trebuit să fie eliberat la termen în anul 2025, deoarece a început să execute pedeapsa de 10 ani în 2015, când a fost dus în România.