Dosarul lui Liviu Dragnea privind vizita în SUA rămâne la Tribunalul București, a decis joi Curtea de Apel București. Tot astăzi, CEDO a respins o sesizare depusă de fostul lider al PSD.

Curtea de Apel București a respins cererea lui Liviu Dragnea de a muta la o instanță din țară dosarul în care este judecat pentru trafic de influență în legătură cu prezența sa la ceremonia de învestire a președintelui Donald Trump.

Dragnea a solicitat Curții de Apel București ca dosarul să fie mutat de la Tribunalul București, deoarece judecătorii de la această instanță nu ar fi imparțiali. Aceștia au semnat un memoriu față de modificarea legilor justiției de către guvernarea PSD, în perioada în care social-democrații erau conduși de Liviu Dragnea.

Avocații lui Dragnea au mai folosit această strategie și atunci când au obținut eliberarea condiționată a fostului lider al PSD. Ei au reușit să mute dosarul de la Tribunalul București, care respinsese eliberarea lui Dragnea, la Tribunalul Giurgiu. Atunci, ei au invocat tot lipsa de imparțialitate a judecătorilor de la Tribunalul București. În aprilie, Tribunalul Giurgiu a dispus eliberarea condiționată a lui Dragnea.

În mai, Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA într-un nou dosar, în care este acuzat de trafic de influență și de folosire a influenței sau autorității în legătură cu prezența sa la ceremonia de inaugurare a președintelui Donald Trump de la începutul anului 2017.

Și Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins joi o sesizare depusă într-un dosar de fraudă electorală de Liviu Dragnea, informează AFP, preluată de Agerpres.

Fostul președinte al Partidului Social Democrat și al Camerei Deputaților a apelat la CEDO după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a României i-a respins în 2017 contestația la o hotărâre pronunțată cu un an mai devreme care îl condamna la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fraudă electorală.