"Ministrul informațiilor" al grupării Stat Islamic, Wa'il Adil Hasan Salman al-Fayad, a fost ucis într-un bombardament aerian al coaliției anti-jihadiste pe 30 august în apropiere de Raqqa în Siria, a anunțat vineri Pentagonul, relatează Reuters.

Responsabilul grupării jidahiste Statului Islamic "superviza" producția înregistrărilor video care prezentau execuții și torturi, difuzate de jihadiști pe rețelele sociale, potrivit lui Peter Cook, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Wa'il Adil Hasan Salman al-Fayad era un "asociat apropiat" al numărului doi al grupării jihadiste, Abu Mohammed al-Adnani, ucis de asemenea pe 30 august într-o lovitură a coaliției.

"Ministrul informațiilor" al SI, cunoscut sub numele de Dr. Wa'il, era de asemenea un "membru important" al consiliului de conducere al SI, shura, a precizat purtătorul de cuvânt.

"Eliminarea liderilor SI slăbește capacitatea grupării de a-și păstra teritoriul și capacitatea de a planifica, finanța și conduce atacurile sale" în Irak, Siria și în alte părți ale lumii, a afirmat Peter Cook.