Judecătoria din Buda a decis, sâmbătă, arestarea preventivă, până pe 29 septembrie 12 cetățeni români reținuți pentru trafic de persoane, în Ungaria. În total, în Ungaria au fost reținuți 22 de români. Alți doi au fost reținuți în Austria.

Un consul din cadrul Ambasadei României la Budapesta a fost de față la audierile de la Judecătoria Centrală din Buda și a constatat că drepturile procedurale ale cetățenilor români au fost respectate, a precizat MAE.

Aceștia au beneficiat de avocat din oficiu și traducător.

Reprezentanții legali al celor 12 cetățeni români au înaintat recurs.

Ambasada României la Budapesta monitorizează cu precădere situația celor 12 cetățeni români și menține legătura cu autoritățile ungare.

Până la acest moment, niciuna din cele 12 persoane nu a solicitat, în mod expres, asistență consulară din partea misiunii diplomatice române, a mai precizat Ministerul de Externe.

Până acum, 22 de români au fost reținuți pe teritoriul Ungariei, pentru trafic de persoane. Conform procuraturii din Fejer, un român a fost condamnat în procedură de urgență la un an de închisoare cu executare, pentru trafic de persoane.

Alți doi români au fost reținuți în Austria, în timp ce transportau refugiați către Germania.