"Plec în afara țării, dar nu în Turcia". Premierul Ponta a infirmat plecarea în Turcia pentru motive medicale, în ciuda informațiilor apărute în acest sens și a ceea ce spusese săptămâna trecută, la un canal TV.

"Plec în afara țării, dar nu în Turcia și plec cu soția și cu copiii și sper să nu văd nici un medic în urmatoarele 10 zile că am vazut destui medici în ultima perioadă", a declarat premierul Victor Ponta, potrivit HotNews.ro, care citează Agerpres și B1TV.

Context

În cursul zilei de marți, 28 iulie, surse din Guvern precizaseră pentru MEDIAFAX că premierul Victor Ponta va pleca miercuri dimineață în Turcia, unde va fi supus pentru a doua oară unei operații la genunchi. După operație, premierul va pleca în vacanță până pe 17 august, vacanță pe care este posibil să o petreacă chiar în România.

 "Prim-ministrul va intra în concediu pe 1 august și va reveni pe 17 august. În această perioadă, el îl va delega pe vicepremierul Gabriela Oprea să îl înlocuiască la conducerea Executivului", au declarat surse oficiale.

 Întrebate de ce Victor Ponta nu îi solicită președintelui Klaus Iohannis aprobarea unui alt interimat pentru Gabriel Oprea, sursele au precizat că în situația de față nu se impune. "În această perioadă nu au loc ședințe ale Executivului, Guvernul fiind în vacanță, și de aceea nu este nevoie să fie numit un premier interimar, singura formă legală care îi conferă demnitarului respectiv, în absența premierului desemnat, dreptul de a convoca și de a conduce ședințe de guvern. O delegare a competențelor este suficientă pentru această perioadă de vacanță", au mai spus sursele citate.

 Premierul Victor Ponta a precizat, săptămâna trecută, că este posibil să plece în Turcia pentru câteva zile, pentru o nouă intervenție chirurgicală la genunchi, situație în care Gabriel Oprea va fi, din nou, premier interimar.

"Este foarte posibil să mai trebuiască să mai fac încă o operație la genunchi, dar nu e nimic atât de grav ca data trecută, e doar ce nu s-a reușit data trecută", a declarat Victor Ponta, la România TV.

Premierul a precizat că "dacă vor fi câteva zile de absență, evident e vicepremierul Oprea care mă suplinește fără niciun fel de problemă". Victor Ponta a spus că de data aceasta nu va mai fi vorba de câteva săptămâni de repaus, ci doar de câteva zile. "Cei care au mai avut probleme cu meniscul știu că în câteva zile, de data asta lucrurile sunt bine".

Victor Ponta a fost internat pe 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng. El s-a s-a întors în țară după o absență de aproape o lună, pe 8 iulie.

În această perioadă, Gabriel Oprea a fost premier interimar.