Fostul președinte Traian Băsescu a anunțat, miercuri seara, că a început să-și scrie memoriile, care vor avea un grad de sinceritate de sută la sută, acestea urmând să supere pe mulți oameni.

Întrebat la B1 TV dacă își scrie memoriile, Traian Băsescu a declarat că a început deja, având o schiță și planul lucrării, precizând că vorbește în fața unui microfon. 

”Nu mă ajută nimeni pentru că oferte sunt foarte multe, dar n-aș vrea să fie cunoscut conținutul înainte să termin (...) Vorbesc în fața unui microfon și pe urmă o să pun pe cineva să transcrie”, a spus Băsescu, explicând că vor fi memorii din perioada președinției, începând de la campania electorală din 2004.

În privința gradului de sinceritate, fostul șef al statului a spus că va fi ”sută la sută sincer”, pentru că, ce nu se poate spune, n-o să scrie. ”Nu vor rămâne mulți nesupărați”, a atras atenția fostul președinte.

Traian Băsescu a afirmat că își va termina memoriile în primăvara anului 2016. El a spus că vrea ca acestea să fie ”citibile” și nu vrea să scrie un volum de 500 de pagini, deși ar putea, întrucât au fost zece ani cu inundații, cu secetă, cu două suspendări, cu schimbări dramatice în Europa. ”Zece ani să fii în Consiliul European, devenisem după Jean-Claude Juncker al doilea, biblioteca ambulantă a deciziilor Consiliului”, a mai spus Traian Băsescu. 

Totodată, Băsescu a precizat că intenționează să mai scrie un volum pe probleme economice și de securitate națională. 

Întrebat ce va scrie despre Elena Udrea și despre prima impresie despre ea, Traian Băsescu a spus că ”prima impresie a fost excepțională”. Întrebat de ce i-a făcut această impresie, fostul președinte a spus: ”Și cum arăta, și isteață. Era un jurist isteț, la vremea aia mergea în tribunal, foarte deschisă”.