Românul, condamnat la un an și jumătate de închisoare pentru trafic de persoane, după ce a fost prins, pe 24 august, ajutând șase sirieni să treacă ilegal granița. Potrivit MAE, 18 români suspectați de trafic de persoane au fost reținuți în Ungaria.

Cinci dintre cei șase sirieni aveau pașaport, dar fără viză.

Șoferul român intenționa să îi transporte cu mașina sa din Budapesta în Germania. El a fost condamnat prin procedură de urgență.

Pe lângă condamnarea la la un an de închisoare cu executare, mașina lui a fost confiscată și a primit interdicție de intrare în Ungaria timp de 3 ani, a informat procuratura județului Fejer din Ungaria, citată de Digi24.

Potrivit datelor MAE, 12 cetățeni români suspectați de trafic de persoane au fost reținuți și audiați, joi, de către autoritățile ungare, cu propunerea de arestare preventivă.

Vineri, Ambasada României la Budapesta a fost informată de către poliția ungară, că patru cetățeni români au fost reținuți pe 26 august 2015 la Budapesta, fiind cercetați pentru trafic de persoane. Potrivit poliției ungare, cei patru cetățeni români vor fi audiați în cursul zilei de astăzi.

Românii reținuți nu au solicitat, deocamdată, asistență consulară din partea Ambasadei României la  Budapesta.

Poliția ungară a anunțat că un microbuz în care se aflau cel puțin 18 sirieni s-a răsturnat, vineri, pe autostrada M5, relatează Reuters.

Zece persoane au fost rănite și transportate la spital.

Microbuzul era condus de un cetățean român, care a fost reținut, a precizat poliția ungară.