Doi jurnaliști americani au fost împușcați mortal, miercuri, în timpul unui interviu în direct în statul Virginia, a anunțat postul de televiziune la care erau angajați, relatează CNN.

Presupusul atacator, Vester Flanagan, fost angajat al postului, s-a împușcat în cap și a decedat la spital, potrivit poliției din Virginia.  

Este vorba de reporterul WDBJ7 TV Alison Parker (24 de ani) și de cameramanul Adam Ward (27 de ani). 

Cei doi au fost împușcați în timp ce realizau un interviu în direct, în stațiunea Smith Mountain Lake, situată lângă orășelul Moneta (Virginia). 

"Nu cunoaștem motivul. Nu știm cine este suspectul sau ucigașul", a declarat managerul general al postului, Jeffrey Marks.

Acesta a precizat că au fost trase șase sau șapte focuri de armă.

Marks a spus că nu crede că persoana intervievată a fost rănită. 

"Femeia intervievată, Vicki Gardner, director executiv al Camerei de Comerț din Smith Mountain Lake, a fost împușcată în spate și se află în operație”, a precizat, ulterior, Barb Nocera, manager pentru proiecte speciale în cadrul Camerei de Comerț.

Autorul atacului, fost jurnalist al postului

Poliția din Virginia a anunțat că suspectul este Vester Flanagan (41 de ani), fost coleg al celor doi jurnaliști împușcați.

După atac, bărbatul a încercat să fugă, dar a fost depistat de poliție care a instituit o blocadă pe Autostrada I-66.

Bărbatul nu a oprit și s-a răsturnat cu mașina. În momentul în care polițiștii au ajuns la el, au observat că suspectul se împușcase în cap. A fost dus la spital, unde a decedat după câteva ore.

Flanagan a lucrat timp de un an la postul WDBJ7, folosind numele Bryce Williams, și a fost concediat. Postul de televiziune nu a spus care au fost motivele concedierii.

Vester Flanagan a acuzat-o, pe un site de socializare, pe jurnalista Alison Parker de afirmații rasiste.

Pe un cont de Twitter cu numele Bryce Williams a fost postat un video, în care poate fi văzută o persoană apropiindu-se de cei doi jurnaliști de la WDBJ7 și îndreptând o armă asupra lor. ”Am filmat atacul armat!”, este mesajul unei alte postări.

La scurt timp după publicarea acestor mesaje, contul de Twitter a fost închis.