România poate să meargă mai departe și să investească în Republica Moldova, însă este important să existe un control la Chișinău, ca banii să ajungă în proiectele planificate, a declarat premierul Victor Ponta, într-un interviu pentru Radio Moldova.

Șeful Guvernului de la București a subliniat că, în cadrul vizitei de joi, 27 august, când Republica Moldova marchează Ziua Independenței, va discuta acest subiect cu omologul său moldovean, Valeriu Streleț.

Victor Ponta a declarat, totodată, că este bucuros pentru faptul că în ultimii 2-3 ani s-a trecut la fapte concrete în relațiile dintre România și Republica Moldova, menționând construcția gazoductului Iași-Ungheni, renovarea grădinițelor, donația de microbuze.

În același timp, premierul Ponta a afirmat că nu întâmplător România a ajuns principalul partener comercial al R. Moldova, adăugând însă că ''mai sunt multe de făcut pe partea de infrastructură, pe partea de reforme''.

El a dat asigurări că România va continua să sprijine Republica Moldova în procesul de modernizare și de reformare.

''Voi spune la Chișinău că tot ce poate face România pentru a ajuta Moldova în momentele complicate va face. Nu v-am lăsat la greu și nici nu se pune problema să vă lăsăm'', a ținut să sublinieze Victor Ponta în interviul pentru Radio Moldova, relatează agenția IPN.

Ultima vizită a premierului român la Chișinău a avut loc în mai. Cu ocazia vizitei, Victor Ponta și premierul moldovean de atunci Chiril Gaburici au semnat, pe 21 mai, un memorandum de înțelegere între guvernele României și Republicii Moldova privind realizarea proiectelor necesare interconectării rețelelor de gaze naturale și de energie electrică din cele două state.