Cel puțin "20 de persoane au fost ucise și 160 rănite", sâmbătă, într-un atentat care a vizat o manifestație pașnică la Kabul, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Cel puțin 20 de persoane au fost ucise și 160 rănite, dar este vorba despre un prim bilanț al spitalelor noastre, iar acesta ar putea crește", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, Mohammad Ismail Kawoosi.

Acesta anunțase anterior că "50 de morți și răniți" au fost trimiși la un singur centru medical, spitalul Istiqlal, aflat în apropierea locului atentatului.

 

Explozia care a vizat protestul minorității hazara este "cu siguranță consecința unui atac sinucigaș comis de un kamikaze aflat" în mijlocul mulțimii, potrivit unui purtător de cuvânt adjunct al Ministerului de Interne de la Kabul.

 

Câteva mii de manifestanți aparținând comunității hazara (șiită) din Afganistanul majoritar sunit au defilat în liniște începând de dimineață pentru a protesta împotriva unui proiect care presupune construcția unei linii de înaltă tensiune și care le-ar traversa teritoriul, în provincia Bamiyan (centru), relatează Agerpres.

 

Pentru liderii hazara, acest traseu este un nou semn al discriminării cu care se confruntă comunitatea și provincia lor, cea mai puțin dezvoltată din Afganistan.