Candidata democrată la alegerile prezidențiale din SUA, Hillary Clinton, a confirmat că va participa la toate cele trei dezbateri televizate stabilite de Comisia pentru Dezbateri Prezidențiale, potrivit unei declarații a echipei sale de campanie.

Dezbaterile urmează să aibă loc pe 26 septembrie la Universitatea Hofstra din statul New York, pe 9 octombrie la Universitatea Washington din San Louis (statul Missouri) și pe 19 octombrie la Universitatea Nevada din Las Vegas (statul Nevada).

Se pare totuși că datele alese pentru primele două dezbateri nu convin  candidatului republican Donald Trump, întrucât în zilele respective se desfășoară meciuri în cadrul ligii de fotbal american NFL.

Pe 26 septembrie are loc partida dintre echipele Atlanta Falcons și New Orleans Saints, iar pe 9 octombrie meciul dintre Green Bay Packers și New York Giants.

''Hillary Clinton vrea să meargă împotriva NFL'', a afirmat recent Trump, care a acuzat tabăra democrată că dorește să amâne dezbaterile cu audiență TV scăzută.

''Întrebarea care se pune este dacă Donald Trump se va prezenta la dezbateri, conform zilei, orei, locului și formatului stabilite de comisie'', a replicat John Podesta, coordonatorul campaniei electorale a lui Hillary Clinton.

În ceea ce o privește, Comisia pentru Dezbateri Prezidențiale i-a dat asigurări lui Trump că este imposibil să se evite toate evenimentele sportive.

O altă dezbatere, între candidații la postul de vicepreședinte al SUA, democratul Tim Kaine și republicanul Mike Pence, va fi organizată pe 4 octombrie la Universitatea Longwood din statul Virginia.