Anchetatorii ridică, vineri, documente de la Serviciul de Ambulanță al Municipiului București și de la SMURD, în dosarul privind moartea lui Ioan Gyuri Pascu, deschis de Parchetul Tribunalului București după decesul artistului.

Documentelele sunt ridicate de polițiștii de la Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei de la cele două instituții care au trimis ambulanțe la locuința în care stătea Ioan Gyuri Pascu și urmează să fie folosite în anchetă.

Parchetul Tribunalului București a deschis, luni, după decesul lui Ioan Gyuri Pascu, un dosar în care se fac cercetări pentru moarte suspectă.

În următoarea perioadă, anchetatorii vor stabili pe cine vor chema la declarații în calitate de martor.

Actorul și muzicianul Ioan Gyuri Pascu a murit, luni dimineață, la vârsta de 55 de ani. În urma unei necropsii, s-a stabilit drept cauză a decesului afecțiunea de cord de care suferea artistul, pe fondul diabetului preexistent.

Jurnaliștii de la GSP au scris, miercuri, că Gyuri Pascu a chemat o ambulanță cu două ore înainte de deces, în noaptea de duminică spre luni, iar medicul care a ajuns la locuința acestuia i-a pus diagnosticul de "atac de panică" și i-a administrat diazepam.

Colegiul Medicilor, Ministerul Sănătății și Serviciul de Ambulanță București au început anchete în acest caz.