Raed Arafat a declarat, pentru Mediafax, că nu are de ce să demisioneze, pentru că nu consideră că a greșit. Ulterior, el a reiterat, într-o conferință de presă,că nu va pleca după ce s-a aflat că ISU știa că în Colectiv au loc evenimente cu public.

Raed Arafat a precizat că el este în aparatul public, și nu implicat politic, de aceea, dacă superiorii săi consideră că a greșit, îl pot demite.

"Chiar dacă funcția de secretar de stat este una politică, eu fac parte din tehnic. În cazul meu, sunt două situații: dacă șefii consideră că am greșit, mă pot demite sau dacă eu consider că am greșit, îmi pot cere demisia. Nu consider că am greșit", a spus Raed Arafat.

Secretarul de stat a ținut să precizeze că, în acest context, dacă și-ar da demisia, ar însemna că fuge de răspundere.

"A-mi da demisia, mai ales că nu consider că am greșit, ar însemna că fug de răspundere, or eu nu fug de răspundere. Așteptăm finalizarea anchetelor", a mai declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Discuțiile privind demisia lui Raed Arafat au apărut după ce jurnalistul Cătălin Tolontan a prezentat, pe tolo.ro, un document care arată că pompierii de ISU București știau că în clădirea în care se afla clubul Colectiv aveau loc evenimente cu public.

Inițial, Raed Arafat a declarat, după accidentul din 30 noiembrie, că ISU nu știa despre acest club. 

După ce Tolontan a prezentat documentul care dovedea contrariul, secretarul de stat a susținut că a aflat această informație abia marți.

”Informația că nu se știau activitățile care se desfășoară în clădirea respectivă normal se schimbă având în vedere acest nou act care a apărut", a răspuns Arafat, întrebat dacă își dă demisia.

Urmare a informațiilor apărute, șefii ISU București au fost suspendați din funcție și a fost declanșată o anchetă cu privire la acest document prin care era anunțat un eveniment cu public numeros în club Colectiv.

”Dacă mai apar alte informații de care noi nu știam, o să luăm măsurile în consecință, imediat”, a mai spus Arafat, în conferința de presă comună cu ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu.

Întrebat cum s-a simțit că a fost mințit de ISU, oficialul a replicat: ”Foarte rău. Pentru că n-am primit informațiile corecte. N-am primit informațiile complete. Foarte rău și din cauza asta am explicat astăzi și am luat măsurile”. 

Chestionat dacă l-a întrebat pe șeful ISU de ce l-a mințit, Raed Arafat, dând din umeri, a răspuns: ”Am întrebat, acuma e pus la dispoziție și asta este. Vinovăția nu o stabilesc eu”.