Cardurile de sănătate ale asiguraților la Casa de Sănătate OPSNAJ sunt blocate de aproximativ două săptămâni. Asigurații nu-și pot ridica rețetele de la farmacii, informează B1 TV.

Deși sunt pensionari sau persoane cu handicap, pacienții apar neasigurați. Astfel, oamenii sunt obligați să-și ia medicamentele cu bani sau să aștepte rezolvarea problemelor serverului.

Medicii au primit permisiunea de a prescrie rețele în sistemul offline, dar pacienții nu și le pot ridica de la farmacii pentru că figurează ca neasigurați, a susținut medicul de familie Lucia Sterie pentru B1 TV.

”Am vorbit în nenumărate rânduri și la serviciul IT. Ni s-a recomandat să vorbim la domnul președinte al Casei de Asigurări. Au fost făcute intervenții și acolo de către colegii mei. Nu se știe când se va repara și când va funcționa serverul.

Activitatea noastră este paralizată, sănătatea pacienților este în pericol. Noi lucrăm offline, dar nu toate rețetele se văd și în farmacii și pot fi eliberate de farmaciști. Nu putem folosi multe carduri pentru că nu sunt recunoscute de serverul offline și, ca atare, nu putem să ne desfășurăm ativitatea în condiții optime”, a mai susținut medicul de familie.