Turcia și Arabia Saudită ar putea participa la o operațiune terestră împotriva ISIS în Siria, dacă va exista o strategie în acest sens, a declarat, sâmbătă, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, potrivit Daily Sabah.

Șeful diplomației turce a afirmat că lupta împotriva ISIS ar putea include și operațiuni terestre, adăugând că Arabia Saudită va trimite avioane de vânătoare la baza aeriană Incirlik, din Turcia. Avioanele vor lua parte la operațiunile coaliției internaționale conduse de SUA împotriva grupării Statul Islamic.

"Dacă există o strategie (împotriva ISIS), atunci Turcia și Arabia Saudită ar putea participa la o operațiune terestră", a afirmat Cavusoglu, citat de cotidienele Yeni Safak și Haberturk. Ministrul a răspuns la întrebările jurnaliștilor în avion, după participarea la reuniunea Syria Support Group, în Germania.

Cavusoglu a explicat că oficiali saudiți au inspectat baza de la Incirlik, dar momentan nu este clare câte avioane vor trimite.

Postul NTV, citând surse militare, a relatat că între opt și zece avioane de vânătoare vor ajunge la İncirlik în următoarele săptămâni.

Recent, purtătorul de cuvânt al forțelor armate saudite, Ahmed al-Asiri, a declarat că Riadul este pregătit să intervină terestru în Siria, în cazul în care coaliția internațională condusă de SUA va face acest pas.