Coaliția de guvernare PSD-ALDE a pierdut luni majoritatea parlamentară din Camera Deputaților, asta după ce patru social-democrați s-au înscris în partidul fostului premier Victor Ponta.

Din totalul de 165 de parlamentari necesari pentru a asigura majoritatea la Camera Deputaților, PSD-ALDE au rămas în prezent cu 163 de parlamentari.

Luni, Ion Mocioalcă, Ion Spânu, Mihai Popa și Mihai Mohaci au demisionat din PSD și s-au înscris în Pro România, a anunțat Victor Ponta în cadrul unei conferințe de presă.

Pe 14 noiembrie, deputații PSD de Ilfov Constantin Zamfira și Corina Bogaciu, apropiați de Gabriela Firea și soțul său, Florentin Pandele, au demisionat și ei din partid.

Astfel, PSD mai are în prezent 144 de deputați, iar ALDE are 19, în total fiind 163. Totuși, cum s-a întâmplat de multe ori, UDMR și minoritățile naționale votează de regulă alături de Coaliție.

În schimb, liderul deputaților PSD, Daniel Suciu, dă asigurări ca majoritatea este tot aia și reamintește de protocolul de colaborare dintre PSD și UDMR.

„Majoritatea parlamentară este cea pe care o știți cu toții și, paradoxal, și cei din Opoziție. PSD-ALDE, având în vedere și acel protocol de colaborare parlamentară cu UDMR, nu s-a întâmplat decât cu o singură execepție ca această coaliție să nu reușească să treacă legi importante, fie ele organice sau ordinare, în Parlament. Ne bazăm pe cei peste 140 - 144 acum de parlamentari PSD, pe cei 19 deputați de la ALDE”, a declarat Daniel Suciu.