Daniela Ioana Niță, patroana firmei Golden Ideas Fireworks Artists, va fi audiată de procurorii Parchetului instanței supreme în dosarul incendiului din Club Colectiv. EurActiv.ro a găsit documente care arată că nu e prima problemă cu procurorii.

În data de 18.05.2009, Snagov Tur SRL, custode al Ariei Naturale Protejate Lacul Snagov, a sesizat Biroul Arme, Explozivi, Substanțe Toxice al Inspectoratului de Poliție Județul Ilfov cu privire la focuri de artificii executate ilegal, în 16.05.2009, în mijlocul lacului, adică al Ariei Protejate. 

Executantul focului de artificii a fost firma Golden Ideas SRL, care nu obținuse acordul custodelui Ariei Protejate pentru execuție, conform prevederilor Ordonanței 57 / 2007.

Un document eliberat de Ministerul de Interne prin Inspectoratul de Poliție Ilfov în data de 11.01.2010, cu numărul de înregistrare 3085049, atestă faptul că pe numele Daniela Ioana Niță a fost întocmit dosar penal, iar în data de 29.09.2009 „s-a propus și confirmat începerea urmăririi penale de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea. 

Alte probleme în justiție

În dosarul 23934/303/2012, firma Golden Ideas a pierdut un litigiu cu DHL Logistic SRL, prin care firma Denisei Ioana Niță a fost obligată să ramburseze contravaloarea unor servicii prestate în sumă de 4.372,48 lei plus penalități de întârziere.

Schimbare de identitate

Până în 2011, firma s-a numit SC Arhelp Legal Protection SRL și a fost deținută de Cyrom & Associates Law Firm SRL, cu sediul în București, Str. Dr. Răureanu nr. 5, et. 2, ap. 4, sector 5, înregistrată în 2002. În iunie 2011, conform Monitorului Oficial al României, firma era reprezentată de Gherghina oana Ruxandra.

Odată cu mențiunea din Monitorul Oficial din 14 iunie 2011, Arhelp își schimbă denumirea în SC GOLDEN IDEAS FIREWORKS ARTISTS S.R.L..

Firma face, cu aceeași ocazie, și o majorare de părți sociale, de la 20 a câte 1800 de lei la 3.600 a câte 10 lei fiecare. Tot atunci se face și o majorare de capital, în firmă intrând Daniela Ioana Niță și Cristian-Mihai Niță, care primesc fiecare câte un procent din companie.

Firma Golden Ideas Fireworks Artists SRL este cea care a furnizat echipamentele pirotehnice pentru concertul Goodbye to Gravity din clubul Colectiv, în timpul căruia a izbucnit incendiul devastator soldat cu 32 de morți până în prezent și peste 150 de răniți.

Surse judiciare au declarat luni pentru EurActiv.ro că Daniela Niță, în prezent acționar majoritar al firmei și administrator al firmei, va fi audiată de procurori în legătură cu implicarea firmei în organizarea evenimentului.