Comisia de experți a CNATDCU a respins contestația depusă de fostul premier Victor Ponta în legătură cu teza de doctorat și a menținut verdictul de plagiat, transmite Agerpres.

Consiliul General al CNATDCU urmează să voteze, marți și miercuri, raportul elaborat în acest caz.

"Astăzi și mâine se votează raportul de respingere a contestației, cu alte cuvinte menținerea verdictului de plagiat și retragerea titlului de doctor. Consiliul General al CNATDCU votează raportul Comisiei de experți care a analizat contestația depusă de domnul Victor Ponta", a declarat purtătorul de cuvânt al MENCȘ, Mirabela Amarandei, pentru Agerpres.

Raportul respinge contestația și menține verdictul de plagiat în cazul lui Victor Ponta, respectiv menține recomandarea de retragere a titlului de doctor în acest caz', a confirmat purtătorul de cuvânt al MENCȘ.

Pe 30 iunie, CNATDCU a stabilit, cu 34 de voturi "pentru” și o abținere, în prima ședință a noului Consiliu General, că Victor Ponta a plagiat în lucrarea de doctorat și a dispus retragerea titlului de doctor acordat fostului premier.

Victor Ponta a contestat decizia pe 15 iulie, iar lucrarea sa de doctorat a fost reanalizată de CNATDCU.

Noua decizie privind menținerea sau respingerea verdictului de plagiat și a recomandării de retragere a titlului de doctor al lui Victor Ponta ar putea fi dată până miercuri, deoarece o parte dintre membrii Consiliului general al CNATDCU au votat deja.