Omul de afaceri Cristian Burci și ceilalți patru inculpați reținuți de DIICOT în dosarul referitor la devalizarea Romvag Caracal, au fost puși sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Magistrații Tribunalului Olt au respins, joi seara, solicitarea procurorilor de luare a măsurii arestării preventive față de cele cinci persoane reținute în cauză, scrie Agerpres.

Cristian Burci a fost reținut în cursul nopții de miercuri de către DIICOT - Biroul Teritorial Olt și a fost dus în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, după audieri care au durat peste opt ore.

În timp ce era condus de polițiști spre arestul IPJ Olt, Cristian Burci le-a spus jurnaliștilor că este „nevinovat”.

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt l-au ridicat miercuri pe omul de afaceri Cristian Burci, într-un dosar în care au fost efectuate patru percheziții, dintre care una la redacția cotidianului Adevărul.

În dosarul în care a fost reținut Cristian Burci au mai fost reținuți Denisa Turcu, fost administrator special al Adevărul Holding, Clara Clementina Gheocov, actualul administrator al Adevărul Holding, fostul director al Romvag Caracal, Ion Dinoiu și Vilson Stancu.

Ei sunt bănuiți că au constituit un grup infracțional organizat și începând din 2006, prin delapidare și abuz în serviciu au creat un prejudiciu de pe șapte milioane euro și 3,8 milioane lei societății Romvag Caracal, iar prin ascunderea sursei impozabile și evidențierea în documente contabile a unor cheltuieli care au avut la bază operațiuni fictive ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 25,6 milioane lei