DNA arată că respingerea de către Senat a cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea face imposibilă stabilirea răspunderii penale a fostului vicepremier pentru moartea polițistului Bogdan Gigină.

"Respingerea cererii procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de începere a urmăririi penale, de către majoritatea membrilor Senatului României, are drept consecință blocarea anchetei penale față de Gabriel Oprea cu privirea la infracțiunea de ucidere din culpă și îi plasează pe procurorii Direcției Naționale Anticorupție în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea polițistului Bogdan Gigină", transmite DNA într-un comunicat.

Voința exprimată de majoritatea senatorilor față de cererea formulată de procurori înseamnă că actul de justiție nu mai poate fi înfăptuit, subliniază procurorii anticorupție.

Pe 1 septembrie 2016 a fost formulată cererea de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, senator în Parlamentul României și fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, în perioada în care a deținut funcția ministerială.

Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție a fost supusă la vot de către plenul Senatului României la data de 19 septembrie 2016.

Senatorii au respins cererea DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale în cazul fostului ministru Gabriel Oprea cu 73 de voturi ”contra”, 45 ”pentru” și șase abțineri.