Elena Udrea a venit, miercuri după-amiază, la sediul DNA Ploiești, unde a fost citată ca martor în dosarul în care Vasile Blaga este urmărit penal.

UPDATE Elena Udrea a părăsit sediul DNA Ploiești după aproximativ o oră și jumătate de audieri, confirmând că a dat o declarație ca martor în dosarul în care Vasile Blaga este urmărit penal pentru trafic de influență.

”Eu cred că sunt unul dintre oamenii politici care a spus foarte multe lucruri despre cum se finanțează un partid în campanie. Toate partidele se finanțează la fel și am spus-o public. Nu am avut nimic altceva de spus decât ce am spus public (pe recomandare politică - nr.). Iarăși, cred că soluția nu este să cercetăm pe unul sau pe altul cum s-a finanțat o campanie, ci să o reglăm la nivelul legislativ și lucrurile să nu se mai întâmple de aici înainte. Finanțările partidelor au devenit ilegale în parte pentru că în campanie aveai o sumă limitată pe care aveai voie să o cheltui. Și atunci, pentru a nu depăși acea sumă, fiecare partid făcea și plăți neînregistrate. De aici a venit toată ilegalitatea finanțării partidelor”, a spus Udrea, întrebată dacă la PDL se practica numirea unor oameni în funcții importante contra unor sume de bani.

”Nu cunosc dacă Blaga a făcut așa ceva, însă, teoretic, oricine care în campanie încasa sume neînregistrate putea să le ducă și acasă. Teoretic. Și, din câte știu, era și o acuzație la PSD că unul dintre candidați a luat bani și i-a dus acasă”, a răspuns deputatul întrebată dacă crede că este posibil ca Blaga să fi luat bani în nume personal.

+++

Elena Udrea a ajuns în jurul orei 13.15 la sediul DNA Ploiești, pentru a da declarații ca martor în dosarul în care Vasile Blaga este urmărit penal pentru trafic de influență.

Deputatul a declarat la intrarea în sediul procurorilor anticorupțe că punerea sub acuzare a liderului demisionar al PNL este ”neașteptată, având în vedere că până acum nu l-a întrebat nimeni nimic”, dar și că era cazul să fie întrebați ”și cei care chiar au condus campanii electorale”.

De asemenea, întrebată dacă din punctul său de vedere era cazul ca Blaga să fie pus sub urmărire penală, ea a spus că nu poate să exprime o părere pentrru că nu cunoaște dosarul.

”Având în vedere că cel puțin eu sunt întrebată de doi ani despre campanii electorale, mă gândesc că pot fi întrebați și cei care chiar au condus campanii electorale”, a afirmat Udrea la intrarea în sediul DNA.