O explozie produsă luni dimineață la un spital din Quetta, în sud-vestul Pakistanului, s-a soldat cu aprope 70 de morți, potrivit unui responsabil local, citat de AFP și DPA.

UPDATE Gruparea jihadistă Stat Islamic ar fi revendicat atacul terorist comis asupra unui spital din localitatea pakistaneză Quetta, relatează agenția DPA.

Pe de altă parte, o facțiune separatistă a talibanilor din Pakistan ar fi revendicat, și ea, responsabilitatea pentru atacul sinucigaș care a ucis cel puțin 64 de persoane, relatează Associated Press.

Bilanțul atentatului de la Quetta, din nord-vestul Pakistanului, unde un grup de avocați care se strânseseră să plângă un coleg ucis mai devreme, a crescut la cel puțin 66 de morți.

+++

Majoritatea victimelor sunt avocați care au ajuns în grabă la spital, unde fusese adus Bilal Anwar Kasi, șeful Baroului din provincia Balucistan, ucis anterior într-un atac, a declarat ministrul Sănătății, Rehmatullah Baloch.

Alți 50 de oameni primesc îngrijire în diferite spitale din zona orașului Quetta, dintre care unii sunt în stare critică.

''Bilanțul s-ar putea agrava'', a spus un medic al poliției, Nur Baloch, care tratează răniții în clinica ce a fost bombardată.

Deocamdată nu se știe dacă în cazul exploziei de la spital este vorba despre un atentat sinucigaș sau despre o încărcătură explozivă ce fusese plasată în imobil, a afirmat Anwarul Haq, purtător de cuvânt al guvernului local din Balucistan.

Probele preliminare strânse de la locul exploziei sugerează că a fost vorba despre un atentat sinucigaș cu bombă, a estimat ministrul de Interne al acestei provincii, Sarfraz Bugti.

Deflagrația a avut loc la ora locală 09:50 (05:20 GMT), în apropierea intrării secției de primiri urgențe a spitalului din Quetta, reședința provinciei Balucistan. Atacul nu a fost deocamdată revendicat.