După examinarea noilor e-mailuri ale lui Clinton, FBI își menține constatările anterioare și nu recomandă declanșarea unei urmăriri penale, a informat Congresul directorul James B. Comey. Trump acuză faptul că Hillary e protejată de un sistem corupt.

Într-o scrisoare adresată congresmenilor cu două zile înainte de scrutinul prezidențial, Comey afirmă că anchetatorii au lucrat "zi și noapte" să examineze e-mailurile găsite pe un dispozitiv folosit de fostul congresman Anthony Weiner - anchetat într-un scandal sexual, soțul lui Huma Abedin, o apropiată colaboratoare a democratei - trimise sau primite de Clinton, relatează AP, preluată de News.ro.

"Noi nu ne-am schimbat concluziile pe care le-am prezentat în iulie" cu privire la modul cum și-a gestionat Clinton mesageria electronică pe când era secretar de Stat, precizează șeful poliției federale în această scrisoare, citat de Washington Post.

Echipa de campanie a lui Clinton a salutat imediat anunțul directorului FBI.

În schimb, Donald Trump a acuzat FBI de lipsă de corectitudine.

La un miting electoral electoral organizat într-o suburbie a Detroit, Trump a insistat că ar fi fost imposibil ca FBI să revizuiască cele până la 650.000 de e-mailuri noi într-o perioadă atât de scurtă de timp, scrie BBC Online.

"Acum este protejată de un sistem corupt. Este un sistem complet corupt. Spun acest lucru de mult timp", le-a spus el susținătorilor strânși la Sterling Heights, Michigan.

"Hillary Clinton este vinovată și știe acest lucru, FBI știe acest lucru, oamenii îl știu și acum ține de poporul american să facă dreptate la urne, pe 8 noiembrie",  a adăugat candidatul republican.