Primarul general, Gabriela Firea, a declarat joi că este un fake news informația că taie bani de la sănătate și îi dă pentru Catedrala Neamului. Ea susține că banii sunt de la CNAS pentru materiale consumabile care existatu deja pe stoc în spitale.

"Despre rectificarea de buget spun doar atât: este păcat că se dezinformează și de fiecare dată când avem pe ordinea de zi proiecte de rectificare, aflăm de pe niște site-uri că tăiem de la sănătate și dăm nu știu unde. Nu este adevărat! Este vorba despre o sumă rectificat, bani cuveniți pentru Municipiul București prin ASSMB de la CNAS pentru materiale consumabile care existatu deja pe stoc în spitale. Nu ar fi fost normal să achiziționăm aceleași materiale care erau pe stoc și practic suma va fi tot folosită tot pentru spitale, în perioada următoare. Asta este mare știre, fake news-ul care a circulat pe toate site-urile", a anunțat Gabriela Firea la începutul ședinței Consiliului General.

Reacția ei vine după ce în spațiul public au apărut informații că Primăria Capitalei va aloca încă 10 milioane de lei pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului printr-o nouă rectificare bugetară, prin tăierea unor fonduri de la Administrația Spitalelor.