Circulația metroului bucureștean pe magistrala 2 între Piața Victoriei și Aviatorilor este suspendată, din cauza unui incendiu în tunel. Focul a fost stins și nu au fost înregistrate victime.

UPDATE 11:30: Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că ISU București și Metrorex au acționat rapid și eficient în cazul fumului degajat la stația de metrou Victoria, menționând că nu sunt victime și că incendiul a fost lichidat. 

Potrivit lui Arafat, la ora 10:27 a fost declarat incendiul lichidat, urmând ca Metrorex să anunțe momentul potrivit pentru reluarea activității pe tronsonul respectiv. 

„Din fericire, nu avem victime. Până la momentul ăsta, nu a fost adus la cunoștința noastră că persoane au fost intoxicate sau au pățit ceva. Deci, intervenția a mers bine și la acest moment nu avem raportare de nicio victimă”, a mai spus Raed Arafat. 

UPDATE 11:00: Potrivit primelor informații furnizate de ISU București-Ilfov, incendiul s-a produs în tunel, la o distanță de aproximativ 150 de metri de stația Piața Victoriei, pe sensul spre Aviatorilor. În urma incendiului, a ars izolator de la șina de metrou, pe o porțiune de doi metri liniari.

În prezent, se intervine pentru evacuarea fumului, iar accesul călătorilor este permis la stația Aviatorilor.

Potrivit unor martori oculari, în stația de metrou Piața Victoriei s-a simțit fum, iar mai multe mașini de pompieri sunt în zonă și continuă să sosească.

„Circulația metroului este întreruptă pe linia Piața Victoriei-Aviatorilor, întrucât a fost sesizată degajare de fum în tunel. Salvatorii metroului se află în tunel pentru a determina cauza degajării de fum și pentru a remedia situația”, a spus Evelyne Croitoru, purtător de cuvânt al Metrorex, pentru Agerpres.

Potrivit acesteia, circulația este întreruptă pe linia respectivă de la ora 9:50.

Garniturile de metrou circulă doar până la Piața Romană.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a trimis la stația de metrou Piața Victoriei șase autospeciale de stingere și patru echipaje SMURD, potrivit news.ro.