Președintele Klaus Iohannis atenționează că întârzierea publicării în Monitorul Oficial a decretului de prelungire cu un an a mandatului șefului Statului Major al Apărării "atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate".

Administrația Prezidențială trasnmite că, imediat după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, Decretul Președintelui României nr. 1331/2018, prin care s-a prelungit mandatul șefului Statului Major al Apărării, a fost transmis, în condițiile Legii nr. 202/1998, secretarului general al Camerei Deputaților, în vederea publicării în Monitorul Oficial al României.

"Publicarea decretelor, acte prevăzute de Constituție, nu poate fi blocată sau cenzurată de instituțiile cu atribuții în această procedură", mai spune sursa citată.

De asemenea, președintele atenționează că "întârzierea publicării în Monitorul Oficial al României a Decretului nr. 1331/2018 și, implicit, împiedicarea producerii efectelor acestui act are grave consecințe și atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate".