Un copil român de un an și două luni este internat la un spital din Florența (Italia), cu sindrom hemolitic uremic, iar autoritățile sanitare locale suspectează că îmbolnăvirea a fost provocată de brânză de la Lactate Brădet, scrie La Repubblica.

Potrivit publicației italiene, citate de News.ro, copilul este internat la Spitalul Meyer din Florența, cu intoxicație alimentară, iar starea sa este "serioasă, dar nu gravă".

El a fost diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic provocat de bacteria e.coli, iar cauza îmbolnăvirii ar fi consumul de brânză de la Lactate Brădet, care se vinde și în magazine din Italia.

La Repubblica mai scrie că autoritățile sanitare din zona Florența au declanșat o anchetă epidemiologică, suspectând că brânza de origine românească ar fi provocat îmbolnăvirea.

De asemenea, autoritățile sanitare din Florența au emis un avertisment către populație să nu mai consume brânza românească de la Brădet.

Patronul Lactate Brădet, Marius Badea, a declarat, la Digi 24, că proprietarul magazinului din Italia i-a comunicat că părinții copilului au cumpărat brânză de vaci pe 9 februarie.

"E posibil să nu aibă niciun fel de legătură. Din 29 februarie noi am retras marfa. Se creează din nou o stare de suspiciune nereală. Nu avem nicio informare din partea autorităților”, a mai declarat Marius Badea.