În localitatea Cartojani din județul Giurgiu va fi instituită, începând cu ora 17:00, carantina totală, motivul fiind creșterea numărului de infecții cu COVID-19.

"Începând cu data de 22 iulie 2020, ora 17.00, se instituie măsura de carantină pentru localitatea Cartojani din comuna Roata de Jos, județul Giurgiu, în conformitate cu Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 4659201 din 22 iulie 2020. Măsura a fost instituită luându-se în considerare situația epidemiologică din județul Giurgiu, comuna Roata de Jos, localitatea Cartojani, generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la înregistrarea unui număr de 32 de persoane infectate prin transmitere comunitară, la o populație de 3.600 de locuitori, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare", se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de Instituția Prefectului Județului Giurgiu.

În localitate ar fi vorba despre un număr de 32 de persoane infectate, la o populație de 3.600 de locuitori, scrie Agerpres.

Decizia se aplică pentru o perioadă de 14 zile, dar ea poate fi prelungită în funcție de ancheta epidemiologică.

În zona de carantină din localitatea Cartojani, comuna Roata de Jos, se instituie măsuri obligatorii pentru toate persoanele care se află permanent în zonă sau tranzitează zona menționată, astfel: este permisă intrarea, respectiv ieșirea pentru transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice, precum și aprovizionării populației pe baza documentelor justificative care să indice scopul și destinația transportului.

De asemenea, este permisă intrarea, respectiv ieșirea persoanelor care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, sanitar veterinar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilități publice, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă. comunicațiilor și transporturilor.