Doi bărbați înarmați au luat cinci ostatici la o biserică aflată în nordul Franței. Aceștia au fost omorâți de forțele de ordine după ce atacatorii au ucis un preot. Bărbații au strigat "Allahu Akbar" și "Daesh" la intrarea în biserică.

UPDATE

Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat atacul de la biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray.

Președintele Franței este de părere că gruparea Statul Islamic este în spatele atacului din biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray.

Cei doi atacatori erau cunoscuți forțelor de ordine pentru infracțiuni și radicalizare. Cel puțin unul dintre ei avea o fișă S, specifică persoanelor suspectate de islamism, potrivit postului de televiziune M6.

Autorii luării de ostatici ar fi strigat "Allahu Akbar" și "Daesh", acronimul arab folosit pentru organizația teroristă Statul Islamic, la intrarea în biserică, relatează Le Parisien.

Atacatorii l-au înjunghiat în gât cu un cuțit pe preot, care a murit. Aceștia au fost omorâți, la rândul lor, de forțele de ordine.

Cei doi agresori luaseră cinci ostatici: un preot, două călugărițe și doi enoriași. Nu este clar deocamdată ce i-a determinat să comită un astfel de atac.

+++

Între patru și șase persoane ar fi reținute în biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray, conform unei surse din poliție, citată de Reuters.

Un preot și două surori, precum și câțiva credincioși se află printre ostatici, transmite France 3.

Agresorii au arme albe.

Poliția a reușit să îi neutralizeze pe cei doi agresori.

Cel puțin un ostatic a fost omorât, scrie AFP, în timp ce Le Parisien transmite că doi dintre ostatici au decedat.