Comisia Europeană lansează ediția 2017 a concursului pentru jurnaliști și bloggeri care realizează materiale de presă pe teme europene.

Jurnaliștii și bloggerii sunt invitați să trimită, până pe 31 octombrie 2017, articolele și materialele publicate în perioada 1 ianuarie-31 octombrie 2017, pentru a fi evaluate de un juriu. Nu sunt acceptate articole de știri, ci numai comentarii, analize, reportaje, anchete, interviuri, editoriale, articole de opinie și imagini ilustrative (infografice originale sau fotografii care au fost publicate însoțite de comentarii relevante).

Fiecare concurent trebuie să trimită minimum 3 și maximum 5 materiale pentru a intra în competiție la una dintre cele 7 categorii ale concursului, iar concurenții pot participa la o singură categorie.

Fiecare categorie va avea un singur câștigător. Premiile constau în câte o tabletă iPad și o vizită de 2 zile la Bruxelles, în cursul anului 2018, unde câștigătorii vor avea ocazia să viziteze sediul Comisiei Europene și să se întâlnească cu oficiali europeni.

Citiți care sunt temele și categoriile concursului pe site-ul Comisiei Europene.