Premierul Ponta, externat astăzi, 21 iunie, din spitalul unde a fost internat în Turcia pentru operația la genunchi, a anunțat prin Facebook că îi va solicita președintelui Iohannis să îl deseneze pe vicepremierul Oprea șef interimar al guvernului până când Victor Ponta va fi restabilit medical pentru a își putea relua activitatea, în aproximativ 28 de zile. Reamintim că interimatul este permis maximum 45 de zile. 

Mesaj de la Victor Ponta (pe Facebook):

"Maine dimineata voi trimite Presedintelui Romaniei solicitarea ca, in baza art. 107 din Constitutie, sa-l desemneze pe Vicepremierul Gabriel Oprea sa exercite toate atributele functiei de Prim-Ministru (inclusiv conducerea sedintelor de Guvern) in aceasta perioada [22 iunie - pana la reluarea activitatii dlui Ponta, estimata in 28 de zile - n.r.]"

 - transmite premierul Victor Ponta din Turcia. 

 Adresa către președintele Iohannis

Mesajul complet al premierului Ponta pe Facebook:

Azi medicii au decis ca pot fi externat / urmeaza ca in urmatoarele 7 zile sa parcurg zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente si supraveghere.

Ulterior acestor proceduri va trebui ca doua saptamani sa fac fizioterapie si tratamente de recuperare inainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fara sprijinul unor mijloce medicale permanente / in maxim 28 zile imi pot relua activitatea normala, urmand sa continuu recuperarea timp de 6 luni.

Maine dimineata voi trimite Presedintelui Romaniei solicitarea ca, in baza art. 107 din Constitutie, sa-l desemneze pe Vicepremierul Gabriel Oprea sa exercite toate atributele functiei de Prim Ministru (inclusiv conducerea sedintelor de Guvern) in aceasta perioada (atasez adresa). Multumesc inca o data medicilor de aici si doctorului Ionut Codorean pentru atentia si profesionalismul lor.

&nb