Rusia a lansat, luni, exerciții militare la scară mare la frontiera cu Ucraina și în Marea Neagră, în jurul Peninsulei ucrainene Crimeea, pe care a anexat-o în 2014, informează AFP.

Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat, luni, că 12.500 de militari iau parte la aceste exerciții, în Regiunea Militară de Sud.

Nave din cadrul flotelor la Marea Neagră și la Marea Caspică participă la aceste manevre, dar și aeronave.

Exercițiile, care urmează să dureze șase zile, testează capacitatea forțelor ruse de a "planifica, pregăti și efectua acțiuni militare", a precizat ministerul într-un comunicat.

De asemenea, președintele rus Vladimir Putin a ordonat, la sfârșitul lunii august, vaste manevre militare în mai multe regiuni rusești, inclusiv în Crimeea și la granița cu Ucraina.

Rusia a efectuat manevre militare de amploare și luna trecută, când și-a plasat trupele în alertă de pregătire de luptă în districte de la frontiera cu Ucraina și statele baltice.

Armata rusă și-a multiplicat exercițiile militare de mare amploare pe întregul său teritoriu, de la începutul crizei în relațiile sale cu Occidentul, după implicarea în conflictul din Ucraina și anexarea Crimeii.