Senatul Braziliei s-a pronunțat marți noaptea în favoarea procesului de destituire a președintelui țării, Dilma Rousseff, ceea ce ar putea duce la eliberarea sa definitivă din această funcție, informează AFP și Reuters.

Senatului din Brazilia au decis, cu 59 de voturi pentru, și 21 împotrivă să accepte acuzațiile împotriva președintei Dilma Rousseff și să o trimită în judecată pentru încălcarea legilor bugetare, transmite The Guardian.

Rezultatul votului a fost anticipat, acesta fiind doar o formalitate pentru că era nevoie de o simplă majoritate în Senat pentru ca Roussef să fie trimisă în judecată.

Procesul este așteptat să încheie și cei 13 ani în care Partidul Muncitorilor a guvernat Brazilia.

Un verdict final ar putea veni la sfârșitul lunii august și va fi nevoie de două treimi din voturile a celor 81 de membri ai Senatului.

Dilma Rousseff a fost suspendată din luna mai din funcția supremă în stat sub acuzația de cosmetizare a conturilor publice.

În cazul în care Rousseff este condamnată definitiv și îndepărtată din funcție, președintele interimar, Michel Temer, va servi pe durata rămasă a mandatului său prin 2018.

Senatorii au decis viitorul politic al țării în timp ce poporul are atenția îndreptată spre Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.