Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că nu este convins că liderii europeni care critică o posibilă OUG privind contestația în anulare știu despre ce este vorba, iar foarte mulți citesc doar "titlurile știrilor de presă"

"Liderii europeni nu știu dacă ei știu despre ce este vorba în subiect. Am constatat, din păcate, foarte mulți politicieni care se informează citind titlurile știrilor de presă. Cred că e puțină lumea care este informată în detaliu cu privire la aceste grave abuzuri care se petrec în justiția din România. (...) Și UE, și partenerii europeni trebuie să aibă răbdarea să vadă despre ce este vorba. În țările din UE nu se întâmplă aceste lucruri. Acolo justiția funcționează corect", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, întrebat dacă adoptarea OUG privind contestația în anulare ar fi oportună pe perioada Președinției Consiliului UE și în ciuda criticilor venite de la oficialii europeni.

Guvernul se pregătește să adopte o OUG care le dă dreptul persoanelor judecate de completurile de 5 judecători de la ICCJ, în perioada 2004-2018, să ceară rejudecarea dosarelor.