Ministrul Justiției, Tudorel Toader, susține că un lucru rămâne sigur în urma lui după ce va pleca de la minister, și anume faptul că a oprit abuzurile din justiție despre care "în mare parte nu știam, poate bănuiam, dar nu le acceptam".

"Dacă m-ați întreba acuma o singură chestiune cu care eu plec din minister (...), voi spune că am oprit acele abuzuri (din justiție - n.r.) despre care în mare parte nu știam, poate bănuiam, dar în tot cazul nu le acceptam. Eram în faza în care exportam experiență în prevenirea și combaterea corupției. Care experiență? O exportam pe aia rea, negativă? Sau o fardam și o prezentam ca și cum așa ar trebui să se facă? În mod categoric, nu. Eu cred că astăzi, la început de 2019, nu mai putem sub niciun chip revenim la modul la care era înfăptuită justiția acum doi ani de zile", a declarat Tudorel Toader, la Antena 3.

De asemenea, Tudorel Toader a spus că încă nu a scris OUG privind contestația în anulare, dar o va face "probabil în termen scurt" și i-o va prezenta premierului Dăncilă.